Garageport inspiration – Garageportar med olika teman

Vi vill ge dig inspiration och väcka liv i drömmen om det ultimata garaget. Därför har vi samlat in verklig inspiration med olika teman som du kan ta del av.

Familjen Lustig har hittat hem i Västerås

Från Skottland, till Belgien och nu tillbaka till Sverige. I och med det nya kontraktet för AIK, blev det ännu en flytt för familjen Lustig. Nu är Mikael, Josefin, Lexie och Lucia hemma i Västerås.

Läs mer

Hur smart kan det bli?

Maria bor med sin man och 3 barn i en villa i utkanten av Örebro. Att styra många delar av hemmet med mobiltelefonen är inget nytt för familjen. Att även kunna ansluta delar som inte är innanför hemmets fyra väggar som exempelvis garageporten till samma system var efterlängtat.

Läs mer

Från vit garageport till teak

Johanna Holmstrand har bott med sin familj i villan i Linköping i elva år. Men en miss under bygget har mött henne varje dag efter jobbet. Det blev dags att göra om och göra rätt. Och det blev garageporten som fick den sista pusselbiten att falla på plats.

Läs mer

Pensionären Olle har byggt eget garage

När Olle arbetade i den egna skogen tänkte han ofta att där uppe på höjden, bland tallarna, skulle det vara fint med ett hus. Några år senare träffade han Eva och tankarna blev verklighet. Boningshuset fick snart sällskap av ett garage, modell större.

Läs mer

Transportbussen som blev både hotell och garage

Läs om hur Fredrik Hed gjorde det enklare att lasta in och ur sonens motorcyklar vid motocrosstävlingar med hjälp av en motordriven takskjutport här!

Läs mer

Peters Place är platsen för klassiska amerikanska bilar

Vad händer när en biltokig människa gör sin hobby till sitt levebröd? Jo, garaget växer och precis allt kommer att handla om bilar. Peter i Grebbestad älskar sina amerikanare. Både hemma i Sverige och i Arizona, USA.

Läs mer

Hästkrafter och Hot Sauce i garaget

För Mathias Färm består livet av tre delar när det kommer till arbete och fritid. Musiken förstås, där bandet Millencolin tar honom jorden runt och tillbaka med jämna mellanrum. Och har så gjort sedan mitten av 1990-talet. De två andra delarna ryms i ett av garagen bredvid villan strax utanför Örebro. Där är det Killer Snake och hot sauce som gäller.

Läs mer

Tekniken styr Leifs klimatsmarta byggprojekt

Leif Holmströms tomt, boende och garage är under förvandling. Från eternitvilla på en oansenlig tomt, till energismart hus med vinterträdgård och ett eco-garage som rymmer det mesta.

Läs mer

Bilfantastens prydliga garage

När Olle Elofsson gick i pension och sålde firmans verkstad var det något som fattades. Som bilmekaniker kan man ju inte riktigt leva utan en verkstad och garage. Så det blev till att uppdatera garaget på hemmafronten.

Läs mer

Smarta funktioner i vacker omgivning

Alldeles vid tallarna och havet i Åhus ligger Marcus och Ilses nya hus. Med en fyraåring och ett till barn på väg fokuserade paret på funktion och säkerhet vid bygget och utformningen av huset.

Läs mer

När livet blev lite enklare

På Solvindsvägen i Kiruna bor en mycket nöjd garageportsägare. Efter 42 år med en gammal vikport som trilskats är nu vardagen lite av en dröm.

Läs mer

Ett passivhus i Åre

Hur bygger man ett hus som producerar mer energi än vad det tar? Följ familjen som bytte liv - från lägenhet i Stockholm till ett energisparhus i Åredalen.

Läs mer

Designhuset

Att bygga eget hus är en dröm för många. Göran Hjälmeby lämnade småhusbranschen och startade familjeföretaget Intressanta hus. Följ med till Designhuset!

Läs mer

En pojkdröm som blivit sann

Här finns allt från racingbilar till en utställning som hedrar Ronnie Petterson. Vi träffade David von Schinkel och fick följa med in i hans drömgarage!

Läs mer

Valet att montera själv

Med en byggbakgrund som inte sträcker sig längre än IKEA-möbler monterade Carl-Johan sin egen garageport. Han delar med sig av sin upplevelse och sina bästa tips.

Läs mer