Guider

Målet med guiderna är att besvara frågor du kan tänkas ha inför ditt köp och att erbjuda tips och råd kring saker som kan vara bra att tänka på och känna till. Vi vill att du fattar så bra beslut som möjligt när du köper din nya garageport.

Garageinredning och förvaring

Att ordning och reda i garaget inte står högst upp på att-göra listan kan nog många relatera till. Och att garaget används mer som ett förråd än till att parkera bilen är inte ovanligt. Men att ta tag i oredan och låta var sak ha sin plats ger inte bara ro för ögat utan också för själen. Problemet är oftast: vart ska man börja? Och hur ska man göra för att optimera utrymmet i garaget?

Läs mer

Takskjutporten – den mest valda garageporten

Takskjutporten är den mest valda garageporten i Sverige. Vad beror det på?

Läs mer

Att tänka på med golvbrunn i garaget

Det finns mycket att tänkta på när man bygger garage. Bland annat fuktkontroll och vattenavrinning. Vattenavrinning löses oftast med en golvbrunn. Men vad är viktigt att tänka på när det gäller golvbrunn? Vi tar hjälp av Jonas Sjölin på Lövångers Bygg med att redan ut några frågeställningar.

Läs mer

Tips inför hösten

Med hösten kommer kalla nätter och frost. Det är med andra ord dags att ställa in bilen i garaget. Läs vad man bör tänka på när hösten kommer här!

Läs mer

Färg på porten

Fräscha upp eller byta färg på porten? Har underhåll av garageportens yta inte varit prioriterad? Ser porten sliten ut utan att funktionen är påverkad? Du kan vara lugn! Med enkla medel kan du fräscha upp porten eller helt byta färg utan att behöva byta ut din befintliga port!

Läs mer

Förvara däck i garaget | Smart förvaring

Säsongen lider mot sitt slut och det är återigen dags att byta däck på bilen. Men hur förvarar man däck garage på bästa möjliga sätt? Klas Linden, Produktexpert för bildäck på Michelin hjälper dig med hur dina däck förvaras på bästa möjliga sätt. Däck är en färskvara – därför är de viktigt att ta hand och förvara dem på ett bra sätt.

Läs mer

Cykelförvaring | Att tänka på med garage & cykel

Hur man ska tänka kring cykelförvaring under sommarsäsongen och under vinterhalvåret skiljer sig såklart åt beroende på bostadssituation men vanligast är ändå att ha cykeln i ett förråd eller garage (som för många är mer än bara förvaring av bilen). Urban på Lindells Cykel och Sportaffär ger oss lite tips och ”att-tänka-på” när det gäller cykelförvaring.

Läs mer

Förvaring av skidor i garaget | Det här ska du tänka på

Ett garage är för många mer än bara förvaring av din bil. Det är också där dina fritidsaktiviteter ska få plats, ett ställe där du förvarar dina saker du inte behöver för tillfället. Nu när vi börjar gå mot vår- och sommarsäsongen är det dags att bland annat lägga undan skidorna för säsongen.

Läs mer

Din guide vid köp av garageport

Vid köp eller byte av garageport ställs du inför många olika val, i denna guide vill vi hjälpa dig en bit på vägen genom att beskriva olika valmöjligheter och viktiga ”att-tänka-på” i ditt portköp.

Läs mer

Guide – Så får du porten att hålla längre

Likt som mycket annat måste även garageporten tas hand om och vårdas för att klara av slitage, väder och vind. Ofta är vi mycket noggranna med vår trädgård, vår uteplats, våra dörrar och fönster men garageporten glöms oftast bort.

Läs mer

Smart förvaring i garaget

Hösten är här. Och med den träningar, skjutsningar och så småningom en och annan skidtur. Sommargrejerna ska undan och visst finns suget att börja organisera? Garaget är oftast den plats som rymmer det mesta. Hur planerar du och styr upp en smart och bra förvaring i ditt garage - som faktiskt håller ordning på sakerna?

Läs mer

Att köpa garage – en guide från tanke till färdigt garage

Många drömmer om ett varmt och rymligt garage under vinterhalvåret. Valen och möjligheterna är många. Och så var det där med byggandet också. För dig som väljer att ta hjälp med det praktiska, finns ändå några saker du bör ha i bakhuvudet under processen från tanke till ett färdigt garage.

Läs mer

Bygga garage – att tänka på innan du börjar

Funderar du på att bygga garage? I samarbete med Lövångers Bygg och Jonas Sjölin tipsar vi om vad som är viktigt att tänka på innan du börjar.

Läs mer

Varmgarage eller kallgarage? Vår guide ger dig svaren

I den här guiden kommer vi att vägleda dig i frågan om varm- eller kallgarage. Vilket är bäst att satsa på?

Läs mer

Garageport pris? Vi vägleder dig till låga kostnader

I den här guiden kommer vi att vägleda dig i frågan om vilken prisnivå du ska välja. Är det värt att investera ett par tusenlappar extra?

Läs mer

Din garageport och säkerhet

I den här guiden kommer vi att vägleda dig i frågan om säkerhet. Säkerhet är viktigt eftersom du förvarar dyra föremål i ditt garage och det kan vara en väg in i ditt hem.

Läs mer

Smarta tillval

I den här guiden kommer vi att vägleda dig i frågan om smarta tillval. Vilka tillbehör ska man välja?

Läs mer

Motordriven garageport eller manuell

I den här guiden kommer vi att vägleda dig i frågan om motordriven eller manuell garageport. Vad finns det för för-och nackdelar?

Läs mer

Köpa garage eller garageport? Läs om montering hos oss

I den här guiden kommer vi med hjälp av experten, Per Wetterdahl (tidigare VD på ett av Sveriges största garageportsföretag), vägleda dig i frågan om montage.

Läs mer

Välja garageport – Läs allt om olika garageportar hos oss

I den här guiden kommer vi att vägleda dig i frågan om hur du väljer rätt garageport. Planera alltid ditt köp, oavsett varför du köper ny garageport.

Läs mer

Isolering av garage – Garageventilation för effektivt skydd

I den här guiden kommer vi att vägleda dig i frågan om isolering. Vad är egentligen den optimala isoleringen?

Läs mer

Skötsel av din garageport

I den här guiden kommer vi med hjälp av experten, Per Wetterdahl (tidigare VD på ett av Sveriges största garageportsföretag), vägleda dig i frågan om hur du sköter din garageport.

Läs mer