Takskjutporten - den mest valda garageporten

Takskjutporten är den mest valda garageporten i Sverige. Vad beror det på?

Att takskjutporten blivit så populär kan bland annat bero på att det är den säkraste porten på marknaden. Klämrisken mellan portsektionerna och längs kanterna är nästintill obefintligt på de flesta takskjutportar.

Även när det gäller isoleringsförmågan så tar takskjutporten första platsen. Att den sedan kommer i många olika varianter både vad gäller färg och ytskikt samt i antalet olika storlekar är grädden på moset! Valmöjligheterna är många och porten kan lätt anpassas efter utseendet på ditt hus. Dessutom sparar en takskjutport också plats framför och i garaget, du kan därmed parkera din bil precis intill porten utan att det stör portrörelsen.

En takskjutport med motor är också svårare att bryta upp jämfört med andra portmodeller. Leverantören Hörmann har också en patenterad låsning i portmotorn vilket gör att porten låses automatiskt i stängt läge. Låsningen är i detta fall helt mekanisk och fungerar därmed även vid strömavbrott. Du kan även via denna leverantör få din port RC2-klassad, vilket skyddar extra mycket mot just inbrott.

Fördelarna du får men en takskjutport är med andra ord:
–   Många valmöjligheter gällande design, utförande och storlekar
–   Lätt och säker att montera med motor
–   Hög säkerhet
–   Bästa isoleringsförmågan
–   Sparar plats både framför och i garaget
–   Frigör öppningen och ger större infartsbredd samt -höjd

Läs mer om takskjutportar från Hörmann här.

Att köpa garage - en guide från tanke till färdigt garage

Många drömmer om ett varmt och rymligt garage under vinterhalvåret. Valen och möjligheterna är många. Och så var det där med byggandet också. För dig som väljer att ta hjälp med det praktiska, finns ändå några saker du bör ha i bakhuvudet under processen från tanke till ett färdigt garage.

Läs mer

Bygga garage – att tänka på innan du börjar

Funderar du på att bygga garage? I samarbete med Lövångers Bygg och Jonas Sjölin tipsar vi om vad som är viktigt att tänka på innan du börjar.

Läs mer