Garageinredning och förvaring

Att ordning och reda i garaget inte står högst upp på att-göra listan kan nog många relatera till. Och att garaget används mer som ett förråd än till att parkera bilen är inte ovanligt. Men att ta tag i oredan och låta var sak ha sin plats ger inte bara ro för ögat utan också för själen. Problemet är oftast: vart ska man börja? Och hur ska man göra för att optimera utrymmet i garaget?

För att vägleda oss i dessa frågor har vi tagit hjälp av Elfa och deras förvaringsexpert Christine Dalman som ger oss några bra tips på hur man kan tänka för att få ordning och reda i garaget.

1. Det mest effektiva förvaringstipset är oavsett vilket utrymme det gäller att få upp saker från golvet. Använd ytan du har på väggarna för att slippa snubbla på saker på golvet. Att få golvet mer fritt ger också en bättre överblick och skapar en rymligare känsla.

2. Använd förvaringsprodukter och inredning som är anpassad efter det du ska förvara, för att utnyttja ytan på bästa sätt.

3. Förvaringstavlor med olika boxar och krokar är optimala för att förvara småsaker.

4. Se till att anpassa placeringen på det du förvarar. På vintern placeras exempelvis sommarsaker längst in och tvärt om när sommarsäsongen börjar.

Vem vet, efter dessa tips kanske du förutom att få plats för trädgårdsredskap, verktyg och familjens sportaktiviteter till och med kan köra in bilen i garaget!

Läs mer om olika förvaringstips och produkter hos Elfa här!

Vill du ha mer inspiration om garageinredning? Kika in i garaget hos Elsie med familj.

Förvaring av skidor i garaget | Det här ska du tänka på

Ett garage är för många mer än bara förvaring av din bil. Det är också där dina fritidsaktiviteter ska få plats, ett ställe där du förvarar dina saker du inte behöver för tillfället. Nu när vi börjar gå mot vår- och sommarsäsongen är det dags att bland annat lägga undan skidorna för säsongen.

Läs mer

Cykelförvaring | Att tänka på med garage & cykel

Hur man ska tänka kring cykelförvaring under sommarsäsongen och under vinterhalvåret skiljer sig såklart åt beroende på bostadssituation men vanligast är ändå att ha cykeln i ett förråd eller garage (som för många är mer än bara förvaring av bilen). Urban på Lindells Cykel och Sportaffär ger oss lite tips och ”att-tänka-på” när det gäller cykelförvaring.

Läs mer

Förvara däck i garaget | Smart förvaring

Säsongen lider mot sitt slut och det är återigen dags att byta däck på bilen. Men hur förvarar man däck garage på bästa möjliga sätt? Klas Linden, Produktexpert för bildäck på Michelin hjälper dig med hur dina däck förvaras på bästa möjliga sätt. Däck är en färskvara – därför är de viktigt att ta hand och förvara dem på ett bra sätt.

Läs mer

Smart förvaring i garaget

Hösten är här. Och med den träningar, skjutsningar och så småningom en och annan skidtur. Sommargrejerna ska undan och visst finns suget att börja organisera? Garaget är oftast den plats som rymmer det mesta. Hur planerar du och styr upp en smart och bra förvaring i ditt garage - som faktiskt håller ordning på sakerna?

Läs mer